En blog om heste og ridning

5 gode råd inden du køber hest til dit barn

Det er en stor beslutning at købe en hest, og det kan nemt udvikle sig til et følelsesmæssigt og økonomisk mareridt, hvis ikke man bærer sig rigtig ad. Det gælder om at være afklaret omkring, hvad det indebærer. Her er mine 5 vigtigste råd til dig, før du opfylder dit barns ønske om en hest.

1. Læg et budget

Det er dyrt at have hest. Meget dyrt. Læg et budget for de samlede udgift til hesten, så du er sikker på, I har råd til det. Husk udgifter til staldleje, foder, smed, dyrlæge, forsikring, undervisning og udstyr. Især sadlen kan være dyr.

2. Køb den rigtige hest

Tanken om at barnet bliver for høj til hesten i løbet af et par år, får mange til at købe en hest, der er for stor. Ligeledes køber nogle en lidt for ung hest, fordi de gerne vil have, den skal holde i mange år.

Interessen kan meget hurtigt forsvinde, hvis barnet får en hest, det ikke kan magte. Køb derfor en hest der passer til barnet her og nu, både hvad angår størrelse og ridefærdigheder. Det er bedre at barnet har glæde af hesten med det samme, og skifter den ud efter et par år, end at de får et nederlag og mister interessen fuldstændig.

3. Vælg et børnevenligt opstaldningssted

Det kan være fristende at få hesten opstaldet hos familien eller på et lille sted ude på landet, hvor prisen er meget mindre end på de større hestepensioner.

Det er vigtigt, at der er en ordentlig ridebane og jævnaldrende kammerater i stalden. Hesten alene er sjældent nok til at fastholde interessen hos barnet. Det sociale liv i stalden betyder rigtig meget. Ligeledes er det en fordel med nogle venlige og tydelige voksne, som kan være et godt forbillede i omgangen med heste.

Kniber det med pengene, er det måske en bedre løsning at få en part et godt sted end at have sin egen hest et mindre godt sted.

4. Skaf undervisning

Det er vigtigt, at du sikrer dig muligheden for undervisning. Det bliver hurtigt kedeligt at ride, hvis ikke barnets ridefærdigheder udvikler sig, også selvom det bare er for sjov. Der kan også opstå nogle udfordringer med hesten, som barnet skal have kvalificeret hjælp til at klare.

5. Overvej en part

Er det første gang, I skal købe hest? Det kan være en god ide at starte med en part. Det er ikke det samme som at have sin egen hest, men det kan være rigtig sundt at prøve kræfter med i et års tid, inden man køber sin helt egen hest.

At gå fra ridning på et rideskolehold til at have sin egen hest er et kæmpe spring. Der følger også nogle sure pligter med som udmugning og foldvagter. En part er en god mulighed for at afprøve, hvor langt barnets interesse rækker, uden at man pludselig hænger på ansvaret for en hest.

2 reaktioner

    1. Ja man har altid godt af lidt input også selvom man er garvet rytter. Det holder liv i interessen, når man kan mærke, at man udvikler sig sammen med hesten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OBS. For at undgå spam, skal jeg godkende din kommentar manuelt første gang, derfor kan der gå en dag eller to før den vises i kommentarsporet. Når du først har fået én kommentar godkendt, bliver den næste godkendt og vist med det samme.