En blog om heste og ridning

Nytårsforsætter for 2018 og et tilbageblik på året der gik

Så gik der endnu et år, hvor søren blev det af? Det er tid til at kigge tilbage på 2017 og gøre status. Jeg lagde ud sidste år med en række nytårsfortsætter.

Læs også Godt nytår og året der gik… alt for hurtigt

Nytårsfortsætter fra 2017

 • Skrive flere indlæg på bloggen
 • Skrive nogle indlæg på bloggen om andre hesteejere end mig selv
 • Tjene penge på bloggen, så jeg kan bruge mere tid på at skrive indlæg
 • Få reduceret hesteholdet fra 3 til 2
 • Få redet på hestene hver uge
 • Inddrage børnene i pasning af hestene
 • Give løsdriften en ansigtsløftning og gøre den mere spændende for hestene

Skrive flere indlæg på bloggen

Det blev til 22 indlæg på bloggen i 2017, og det er jeg ganske godt tilfreds med. Min endelige målsætning er, at der skal være ét indlæg om ugen på bloggen, så der er et stykke vej endnu. På den anden side har jeg et minimum, der hedder mindst én gang om måneden, og er det i hvert fald blevet til i gennemsnit. Sammenlignet med 2016, hvor det kun blev til 6 indlæg, så kan jeg vist godt sætte flueben ved dette nytårsfortsæt.

Skrive nogle indlæg på bloggen om andre hesteejere end mig selv

En dejlig eftermiddag i slutningen af maj måned havde jeg den fornøjelse at besøge Anne Nygaard og hendes tre små heste, som er opstaldet i en løsdrift efter principperne i Paddock Paradise. Det var et hyggeligt og inspirerende besøg, som helt sikkert har været medvirkende til, at jeg i denne sommer etablerede vandrefold.

Læs også Paddock Paradise på sandet naturgrund

Det blev kun til det ene besøg “ude i byen”, men det er helt klart min ambition, at der skal være flere indlæg på bloggen i fremtiden, som handler om andet en mig og mig og mig. Det tidskrævende at køre ud og interviewe og heller ikke helt gratis. Det bringer os til næste punkt.

Tjene penge på bloggen, så jeg kan bruge mere tid på at skrive indlæg

Det er lykkes mig at tjene lidt på bloggen i år, men skal vi regne timelønnen ud, så ville jeg nok tjene mere som børnearbejder i Bangladesh. Rundt omkring på bloggen er der af og til nogle såkaldte affiliatelinks til webshops, som betyder, at hvis nogle af mine læsere klikker på disse links og handler i webshoppen indenfor 30 dage, så får jeg en lille provision, og det er vitterligt en lille provision. Det bliver ikke på den måde, at jeg kan gøre min hobby til en levevej.

Jeg har også lavet et sponsoreret indlæg for TDJ.

Læs også Heavymats – nemt og effektivt mod mudder i hestefolden

Jeg bruger selv heavymats derhjemme og synes, det er et super produkt. Da jeg fik mulighed for at lave et sponseret indlæg om dem, var det virkelig fedt. Fedt at få penge for at skrive om et produkt, jeg selv elsker, og fedt at gøre andre hesteejere opmærksomme på dette produkt, og fedt at hjælpe TDJ med at sælge nogle flere måtter. En win-win-win, som er kernen i den måde, jeg agter at gøre min blog til en forretning. Sponserede indlæg er dog heller ikke en guldgrube…

Vi skal alle have noget ud af det, uanset om vi er læser, virksomhed eller blogger. Jeg har derfor et helt nyt projekt i ærmet, som gerne skulle bringe mig tættere på at gøre bloggen til mit arbejde.

Få reduceret hesteholdet fra 3 til 2

Hverdagen med små børn og egen virksomhed er krævende, og derfor har jeg haft behov for at reducere mit hestehold og skrue ned for stævneambitioner m.m. I april fik jeg solgt Monse til en lille rideskole ved Kalundborg. Jeg ser af og til salgsannoncer, hvor sælger nægter at sælge til rideskole. Jeg synes, der er værre skæbner en hest kan lide end at blive rideskolehest.

Det er super godt sted, hvor der kun er rideskole, ikke hestepension. Det er ejer selv, der har den daglige kontakt med hestene. Monse trives og elsker al det, der sker, og al den opmærksomhed han får. Det var det rigtige for ham.

Få redet på hestene hver uge

Hmm, ja i gennemsnit har jeg nok fået redet en gang om ugen, men ikke på begge heste. Der er lidt at arbejde med her.

I foråret kom jeg godt i gang med at ride både Kornela og Monique på en masse små ture på vejen. Desværre fik Kornela en kraftig seneskade i begyndelsen af juni. Jeg var oprigtig bekymret for om hun overhovedet ville komme sig. Vi har imidlertid kunne genoptage ridningen i september. Dog kæmper jeg med at finde de rigtige boots til hende. På grund af det fugtige vejr er hun ømtået på grus, men hendes boots bliver ved med at dreje rundt på det ene forben. Løsningen har været kun at ride på blød bund, da jeg ikke orker at eksperimentere med flere boots lige nu. Kornela og jeg nåede også at deltage i det lokale juleridt, som gik rigtig fint.

I efteråret fik jeg næsten ikke redet på Monique, der skete en masse andre ting i mit privatliv og vejret har også bare været ganske forfærdeligt. Der er helt klart plads til forbedringer her!

Inddrage børnene i pasning af hestene

Signe hjælper med at muge i løsdriftenDet er lykkes mig at få Signe på nu 2 år til at deltage lidt i staldarbejdet. Hun er dog ikke til megen hjælp endnu. Hun vil gerne sidde med i trillebøren, når der skal køre wrap ud, og hun prøver også at hjælpe med mugningen. Man skal ikke efterlade hende alene i foderrummet, for så er der pludselig foder i alle spande og på gulvet og i lommerne, og hun får vist også selv smagt lidt på det… Hun lærer det nok med tiden.

Christian på 6 viser ikke megen interesse for hestene, men jeg kan da af og til lokke ham væk fra lego, biler og fjernsyn med en ridetur på Kornela.

Give løsdriften en ansigtsløftning og gøre den mere spændende for hestene

Monique på sporet i vandrefoldenI sommers lavede jeg vandrefold, og det har jeg ikke fortrudt. Det har givet mere bevægelse, slankere heste og MARKANT bedre hove. Jeg tror især, det er det begrænsede græsindtag, der har gjort forskellen. Jeg har som de fleste andre været udfordret af mudder og fugt i efteråret. Jeg priser mig lykkelig for at jeg trods alt har nogle områder på folden med heavymats og jordarmering, så hestene har nogle steder, hvor de ikke skal stå i dybt mudder. Jeg har i den våde periode brugt ekstra energi på at gøre læskuret lækkert og indbydende, og jeg har også eksperimenteret lidt med strøelse. Det kommer der et indlæg om snart.

Jeg er dog langt fra færdig med at optimere hestenes velfærd i løsdriften, der bliver også lidt at se til i 2018.

Planer og nytårsforsætter for 2018

Her er et lille smugkig, hvad jeg har planer om i 2018.

 • Flytte læhuset, fordi der er en øjenbæ, men også for at motivere hestene til mere bevægelse ved, at have vand, foder og læ placeret adskilt på folden
 • Vandrefolden skal udvides, og jeg skal have indraget et stykke med træer.
 • Indsamle data på hvor meget mine heste bevæger sig på folden, og undersøge hvordan jeg får dem til at bevæge sig endnu mere.
 • Jeg skal have redet Monique jævnligt, så hun kan blive mere rutineret. BUM!
 • Jeg skal i gang med at oprette en fordelsklub tilknyttet bloggen, hvor man kan melde sig ind og få rabat og andre spændene fordele i udvalgte webshops og butikker med rideudstyr, foder, strøelse og staldinventar. Fik jeg sagt win-win-win?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OBS. For at undgå spam, skal jeg godkende din kommentar manuelt første gang, derfor kan der gå en dag eller to før den vises i kommentarsporet. Når du først har fået én kommentar godkendt, bliver den næste godkendt og vist med det samme.