En blog om heste og ridning

Frostfri vandkar til hestene på folden

I disse dage med frostgrader både dag og nat, kan det være en stor udfordring at holde hestenes vandtrug fri for is. Heste må maksimalt gå 4 timer på fold uden vand. Det optimale er dog at hestene har adgang til vand hele tiden. Udendørs vandhane i isoleret kasse , der holder den isfri

Frostfri vandhane ved folden

Herhjemme har min mand lavet en vandhane ved folden. Den del af vandrøret, som er over jorden, er pakket ind i en isoleret kasse med låg. Derudover er der sat et frostsikringskabel på, som sørger for at holde vandrøret frostfrit.

Brug lunkent vand

Hvis du normalt vander med vandslange, eller vandrøret til folden/stalden er frosset, så er du nødt til at slæbe vandet ud til folden. I det tilfælde kan det være stor hjælp med en vandbeholder til trillebør. Når det er koldt kan du med fordel hælde lunkent vand i, så holder det sig frostfrit længere.

Hvis der er meget vand i vandtruget, men det fryser til, plejer jeg at hælde en spand skoldhedt vand i. På den måde kan kan jeg forlænge tidsrummet, hvor vandet er åbent.

Hold vandet isfrit med bevægelse

Vandtrug med plastikflasker og is i.

Du kan også lægge et par bolde eller vandfyldte plastikflasker i vandtruget. Det giver bevægelse i vandet, og derfor har vandet vanskeligere ved at fryse. Du kan også prøve med flydebrikker. De holder også vandet isfrit længere og gør isen nemmere at bryde op, når først vandet er frosset til. De kan også benyttes om sommeren til at begrænse algevækst.

Frostfrit vandkar med garanti

Er du bare dødtræt af frossent vand, så kan du hive den store pengepung frem og investere i et frostfrit vandkar. Der er et varmelegeme indeni og truget skal tilsluttes en stikkontakt. Det koster lidt i indkøb og selvfølgelig også strøm, mens frosten bider, til gengæld slipper du for en del bekymringer.

Generelt er det vigtigt, hestene har adgang til vand hele tiden. Om vinteren fodres de fleste heste med hø eller wrap, og så har de brug for ekstra vand. Du risikerer, at de får forstoppelseskolik, hvis de har adgang til stråfoder men ikke vand, så det er med at holde det åbent hele døgnet.

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OBS. For at undgå spam, skal jeg godkende din kommentar manuelt første gang, derfor kan der gå en dag eller to før den vises i kommentarsporet. Når du først har fået én kommentar godkendt, bliver den næste godkendt og vist med det samme.