En blog om heste og ridning

Frostvejr – ja tak!

Er denne hest dybfrossen? Nej, den er godt isoleret. Heste lider ikke i frostvejr, tværtimod er det godt for dem. Mine heste går i løsdrift, og jeg oplever ofte, når frosten rigtig bider, at folk med bekymret mine og medlidende tonefald spørger:”hvordan går det med hestene i denne her kulde?”. “Glimrende” svarer jeg uden tøven.

Heste trives i frostvejr

Det er min dybeste overbevisning, at hestene trives langt bedre i hård frost end det fugtige milde vejr, som den danske vinter ofte består af. Indenfor de sidste fem år, har jeg to gange oplevet, at mine heste frøs, og det var ikke i 15 grader frost eller snestorm…

Vinterpels er god isolation

Faktisk er deres vinterpels så velisoleret, at sneen bliver liggende på ryggen af dem, og jeg kan finde istapper i deres pels. Det er på efterårsdage, hvor vejret pludseligt er regnfuldt, blæsende, og med temperaturer omkring 0 grader, at de fryser, og så har de brug for læ. Så hjemmme hos os byder vi frosten velkommen.

Læs også Opstaldning i løsdrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OBS. For at undgå spam, skal jeg godkende din kommentar manuelt første gang, derfor kan der gå en dag eller to før den vises i kommentarsporet. Når du først har fået én kommentar godkendt, bliver den næste godkendt og vist med det samme.