En blog om heste og ridning

Hvor stor skal folden være til heste – beregn her

Hvor stor skal folden være? Ifølge lov om hold af heste skal folden minimum være 800 m2. Den ene side skal være minimum 20 meter. Ifølge loven kan der gå op til fire heste på 800 m2.

For hver hest udover de 4 skal foldarealet øges med 200 m2 per hest. Det vil sige 1000 m2 for 5 heste, 1200 m2 for 6 heste osv. Du må maksimum have 20 heste på samme fold.

Læs også Hestefold – etablering og lovgivning

mapszoom.com kan du via et satellitfoto, opmåle arealer du påtænker at bruge til fold. Den er naturligvis ikke helt præcis, men et super godt vejledende værktøj. Skal du i marken og måle op, kan du med fordel medbringe et ekstra langt målebånd.

Det lovmæssige krav er ikke særlig stort. Heste har rigtig godt af at gå på store folde. Det rører sig sjældent ret meget på en lille fold, og området vil også blive meget mudret om vinteren, hvis de ikke har mere plads end loven kræver. Du kan dog selv med en lille fold gøre meget for at øge hestenes velfærd.

Læs også Mere bevægelse på folden og større livskvalitet

Læs også Undgå mudder på folden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OBS. For at undgå spam, skal jeg godkende din kommentar manuelt første gang, derfor kan der gå en dag eller to før den vises i kommentarsporet. Når du først har fået én kommentar godkendt, bliver den næste godkendt og vist med det samme.