En blog om heste og ridning

Da hestenes læskur fløj væk

Da jeg for 6 år siden besluttede at flytte ud til min mand på hans gård, skulle jeg have hestene med. Der var ingen stald, men det gjorde mig nu ikke noget, for jeg har altid foretrukket løsdrift.

Jeg havde fået den fikse ide, at hestene skulle have et flybart læskur. Tanken var at vi løbende henover vinteren kunne flytte huset således, at området foran læhuset ikke blev til bundløst pløre.

GODAW DO, det var da nok den dummeste ide, jeg nogensinde havde fået. Huset skulle nemlig flyttes med en traktor, som er det rene hærværk mod en våd vinterfold. Da huset var blevet flyttet et par gange, var hele folden ét stort mudderland. Sidste halvdel af vinteren blev heldigvis reddet af en god omgang frost.

Inden næste vinter blev løsningen at udlægge HIT-drænriste på 100 m2 af folden. Huset blev sat ovenpå ristene. Det fungerede perfekt. Området foran og inde i læskuret holdte sig tørt og fast.

Stormene tog læskuret

Mit flytbare læskur blev således stationært – lige indtil stormen den 8. februar 2011. Jeg kiggede ned på hestefolden, hvor lyset i læskuret var tændt, og jeg kunne se hestene stå derinde og skutte sig. Lidt senere kiggede jeg ud igen, og der var der bare kulsort! Jeg måtte pænt vente indendørs til stormen var drevet over, før jeg med lommelygte kunne komme ud og se, om hestene var okay. Det var de heldigvis, de stod længere nede af folden i læ bag nogle store træer.

læskur der ligger med bunden i vejret

Huset havde overlevet flyveturen med nogle få skrammer. Selv lamperne på loftet var intakte! Sikke et held. Vi fik vendt læskuret og min mand sikrede hestehuset med fire meterlange jernspyd. Så var det hus færdig med at flyve! I hvert fald indtil Stormen Allan i oktober 2013. Der fløj både hestehuset, flagstangen og vores 100 år gamle bøgetræ.

Sidenhen har vi gjort det, når det trak op til storm, at vi kørte en ældre traktor ned foran huset og simpelthen tøjrede huset til traktoren

 

Læskur tøjret til gammel traktor

 

Denne løsning overlevede i hvert fald Bodil. Moralen er: Anskaf dig ikke et flytbart læskur, det er ikke så smart, som det lyder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OBS. For at undgå spam, skal jeg godkende din kommentar manuelt første gang, derfor kan der gå en dag eller to før den vises i kommentarsporet. Når du først har fået én kommentar godkendt, bliver den næste godkendt og vist med det samme.