En blog om heste og ridning

Set på Hest og Rytter messen i Herning 2015

Tidlig fredag morgen drog manden og jeg afsted til Hest og Rytter i Herning. Formålet var at snuse rundt og kigge nærmere på nye spændende produkter og få lagt fingrene på nogle af de produkter, jeg ellers kun har betragtet i cyperspace.

Beskedne, men gode køb

Mens nogle gik fra messen med favnen fuld af poser og kasser med nyindkøb, blev mine anskaffelser i den beskedne ende. En Magic strigle, som sås i rigtig mange stande på messen og en hovrenser med indbygget lommelygte. Magic striglen købte jeg i standen hos Midtjysk Rideudstyr. “Magic” lyder jo lovende, men manden i standen måtte dog skuffe mig med, at den ikke kunne trylle. ØV. Dog skulle den være god til at fjerne mudder fra hestens hoved og ben. They had me at “fjerne mudder” – herude hvor sneploven vender, og mudderet går til knæene, er den slags sød musik. Til en pris af 20 kr. var det også til at leve med, hvis den alligevel ikke var god til at fjerne mudder.

Hovrenseren med indbygget lommelygte var dagens scoop. Jeg har ofte været irriteret over, at det er så pokkers svært at se, hvad man laver, når man renser hove i dunkel belysning. Den gør det bare nemmere at holde øje med hovens tilstand i de kolde mørke vintermåneder. Jeg fandt den i standen hos MySir Osteopati og Fysioterapi til 69 kr.

Næsten bomløs Baloun sadel

Jeg har en stor interesse for bomløse sadler. En, jeg længe har kigget på i cyperspace, er Baloun sadlen. På messen fik jeg lejlighed til at kigge den efter i sømmene. Sadlen består af en meget fleksibel kunststofbom, en underdel med sadelpuder og en overdel med sædet til rytteren. Disse to dele sidder sammen via en kraftig velcro (øv hader velcro). Det giver dog nogle fleksible muligheder for at vælge en underdel, der passer hesten, og en overdel der passer rytteren f.eks. en 16” underdel med en 17” overdel, så den kan passe en kort hest, der rides af en rytter med stor mås. Du kan læse mere om Balounsadlen hos Flexisadler.

Jeg må dog sige, at sadlens umiddelbare kvalitet er skuffende. Jeg synes ikke, den var syet pænt, og læderet var heller ikke noget at råbe hurra for, når man tænker på, at der er tale om en sadel til over 12.000 kr. Hvorvidt sadlens funktionalitet opvejer syningen og læderkvaliteten, kan jeg ikke sige noget om, da jeg ikke har haft lejlighed til at afprøve den i praksis. Sammenlignet med f.eks. Contact sadlen virker Baloun sadlen noget discountagtig, bortset fra at den er temmelig dyr.

Læs også Det bomløse sadelmareridt

En smart foderautomat

I standen IFEED kiggede jeg på en smart foderautomat, der kan tildele hesten små portioner kraftfoder spredt ud over hele døgnet. Det skulle angiveligt reducere foderforbruget med op til 40%! Den står helt klart på min must-have-liste, når vi på et tidspunkt skal have bygget en ny løsdrift. Den er et vaskeægte superprodukt, der gør hverdagen nemmere, sparer dig for penge samtidig med, at den fremmer hestens trivsel og helbred. Det kalder jeg en win-win-win-situation. Til en pris lige under 2000 kr for automat og strøm-adapter er den hurtigt tjent ind i foderudgifter, dyrlægeregninger og tid ikke mindst. Sloganet lyder “you sleep i feed” – Det er sgu smart!

Læs også HIT-Aktiv stald på Nordrupgård

Danmarks boot-mand nr. 1

Hos Hovfokus.dk fik jeg fornøjelsen af en sludder med Søren Høper, som jeg tillader mig at kalde Danmarks boot-mand nr. 1. Han er nok den i Danmark, der har det største udvalg af boots og ved mest om sine produkter. Jeg har tidligere handlet i webshoppen og kan give min varmeste anbefaling. Renegade Viper modellen så rigtig spændende ud og skulle ifølge Søren være den bedste boot til lange ture. Det er en distancenørd, der har udviklet den, fortalte han. Jeg bruger selv lejlighedsvis boots af mærket Easyboot Glove, og synes de er rigtig gode, men når de er færdige, vil jeg helt sikkert prøve Renegade Viper.

Alt det man ikke vidste, man ikke havde brug for

Jeg stødte også på en hel del (for mig) absolut ubrugelige ting. Mange stande på messen havde grimer og trenser med bling-bling-sten og glimmer fra guld til loft. Et hit blandt de unge piger, men alt for upraktisk herude i mudderland. Blandt andre ret ubrugelige ting stødte jeg på en springsadel beklædt med skind og pels fra en american longhorn ko, et kombineret løbebånd og soppebassin til træning af heste og lilla ridestøvler i  slangeskind.

soppebasin til heste, ridestøvler i frække farver og springsadel i american longhorn skind

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OBS. For at undgå spam, skal jeg godkende din kommentar manuelt første gang, derfor kan der gå en dag eller to før den vises i kommentarsporet. Når du først har fået én kommentar godkendt, bliver den næste godkendt og vist med det samme.