En blog om heste og ridning

Rid sikkert for lange tøjler

Ridning for løse tøjler er skønt og afslappende for både hest og rytter. Det kan dog udvikle sig til en farlig situation, hvis hesten pludselig løber frem eller bliver forskrækket. Du mister måske balancen og har besvær med at få tøjlerne samlet op.

Få tøjlerne samlet op i et snuptag

Dette simple greb har jeg engang lært fra en bog om tilridning. Alle heste kan blive forskrækkede, så jeg bruger det såmænd også på garvede rideheste.

Stik din tommelfinger ind i enden af tøjlen og luk hånden om begge tøjler. Nu er du klar til at ride sikkert for lange tøjler med én hånd.

Sikkerhedsgreb til ridning for løse tøjler

Skulle hesten pludselig løbe frem eller blive forskrækket, griber du med den frie hånd fat om begge tøjler. Træk hurtigt i den hånd, der har fat i enden af tøjlen samtidig med, at du fører den anden hånd ned mod hestens manke. Vupti, i et snuptag har du samlet tøjlerne op, og du kan bringe hesten under kontrol.

Sikkerhedsgreb til ridning for løse tøjler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OBS. For at undgå spam, skal jeg godkende din kommentar manuelt første gang, derfor kan der gå en dag eller to før den vises i kommentarsporet. Når du først har fået én kommentar godkendt, bliver den næste godkendt og vist med det samme.